De Blauwe Orde,

Diverse malen in mijn leven kreeg ik (via de geest)  te horen: "Jij bent van de Blauwe Orde." Bijzonder, dacht ik dan, niet precies wetende wat dat dan is. De jaren gingen voorbij en je ontwikkelt jezelf steeds verder, of met andere woorden: Je ontsluit steeds meer van hetgeen er in je leeft. 
Zo ook met de Blauwe Orde. Ik leerde dat mijn opa er eentje was, die nu aan gene zijde meewerkt en ik leerde dat het om tovenaars ging. Ik leerde van mijn opa wat het precies was, deze energie van de Blauwe Orde en ik leerde zo ook mezelf op een diep niveau kennen. een niveau waar enkel licht en eenheid heerst.  Stukje bij beetje kreeg ik zo allerlei puzzelstukjes, maar ik had nog niet een compleet beeld.

Totdat Manannán Mac Lir met de boodschap kwam dat het tijd was om het Noorderbaken weer te ontsteken. Vanaf toen verliep alles bijzonder snel en ik mocht nieuwe informatie ontvangen. Informatie die ervoor zorgde dat ik het overzicht kreeg en precies wist wat de Blauwe Orde was. De tovenaars van de Blauwe Orde waren al actief in Atlantische tijden en zijn de hoeders van de hoogfrequente lichtstraal, komend vanuit Bron naar aarde, die actief is in ondermeer Noorderbaken. Dit hoogfrequente licht is de vibratie waarmee de oude Friese tovenaars werkten. Manifesteren in de realiteit gaat ontzettend snel wanneer men verbonden is met dit licht en er in overeenstemming mee werkt. Manipulatie is niet mogelijk, noch voor persoonlijk gewin werken en dat maakt het een prachtig hulpmiddel in deze nieuwe tijd waarin we ons bewegen naar een wereld die meer in harmonie is en waarin we onszelf dienend opstellen naar elkaar. De frequentie van Noorderbaken ís deze energie en dit bewustzijn. Men ervaart de eenheid in alles, het goddelijke en kan enkel nog zo leven omdat een andere levenshouding simpelweg niet meer resoneert met wie je bent. Je kent jezelf weer vanuit dit grotere/hogere perspectief en bent dit daarom, ook in een realiteit waarin nog niet iedereen dit van zichzelf herinnert. Je bent wederom een Baken.

De Blauwe Orde is een broederschap van tovenaars die bezield en vol overgave deze Bakens willen zijn. Ik ben niet meer de enige in 'de stof,' Manannán heeft 4 namen doorgegeven van mannen die ook een tovenaar van deze orde zijn. Ze hebben allemaal 'ja' gezegd en zo is de Blauwe Orde ook in de stof wedergeboren in het jaar 2020 op deze prachtige aarde. Samen staan wij voor eenheid, liefde, licht en waarheid. Samen dragen we de energie en hoeden we de straal van Noorderbaken en helpen deze verder inbedden in de materie. Samen ontwaken we en halen de oude kennis van weleer terug naar nu, om ons allemaal van dienst te zijn in deze tijden van wedergeboorte. We dragen de vrede van Bron in onze harten en stralen deze uit in de wereld. 

Cornelis Jan